Subaru BRZ Forum banner

1 - 1 of 1 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter #1
Hey guys im new to the forum, i recently purchased a used 2014 brz from someone and the car has stalled on me with check engine light and left me stranded twice in the 3 weeks of owning it. (the previous owner bought the car from a guy in new jersey and it had the supercharger kit installed and a flashtune tablet, the car did not run really good when he had it, he blew the engine on the road trip back and swapped the engine, ecu and map sensor at a local high performance shop)
When i first got the car i practiced driving in it for around 30 miles and it was running perfectly fine and soon after that the check engine light came on and the car stopped working. I was left stranded after, pushed the car w my buddy to the parking lot and left it over night. However i managed to start the car the next day by pressing the throttle when starting the car with the clutch pushed in. The engine cranked about 5 seconds and it started, every since that it will take me at least 5 seconds to cold start the car. The ob2 codes that i have from the first check engine light are "P0068","P0123","P0223". With the codes i had from my ob2 scanner i took the car to the high performance shop where the previous owner took it to and the mechanics tested the TPS sensor according to the codes i provided and this is what they gave me : "Scanned and road tested the vehicle. Felt drivability issues. Monitored TPS sensor percentage while on the road test. TPS sensor responds as it should. Reading 100% at WOT. Scan and found codes u0155 Lost communication with instrument panel cluster control module. P1604 start ability malfunction." After the TPS sensor test the shop told me that they couldnt find any problem and it will take them another month for a second check because the number of cars in the shop, so i drove the car home and it was running no problem, no CEL, nothing at all.
The second CEL happened today, which is when i drove the car to a car wash. I put the car in neutral and ebrake on, the car just stalled for no reason without a check engine light either, so i restarted the car, it was a slow start, didn't sound good at all, the car idled very rough around 800 rpm and soon stalled with a check engine light on. The codes i got today were P0087,P0171. I erased the codes just to see if anything would came back on and i managed to drive the car back home which is around 7 miles, it didn't stall at any red light and after i parked the car i let it idle itself for about 3mins it stalled again. After letting it cool down i restarted the car with rough slow crank and it idled about 5 more mins before it stalled.
Another thing i have noticed is that the mile count on the car isnt correct, i drove today about total of 30 miles and it was adding 47 miles reading on the odometer, i don't know if that has anything to do with the fuel rail failure codes but that's just something i noticed since i got the car.
At this point i don't know what to do with the car i do not want to throw in couple more grand into fixing the car like the previous owner just to have it break on me again, any one with a supercharged brz with similar experience that had a fix for this please help me, any help or suggestions is greatly appreciated!!
The major mods i know so far are : edelbrock eforce supercharger, tomei headers, not sure the brand but it has coilovers and lowering springs, perrin exhaust, pretty sure it's a new FA20 engine with 2000 ish miles on it according to the previous owner who bought the new engine. the tune is done at a professional tuner shop and it was ecutek, i think it made around 300 whp on the dyno.
really any help is appreciated, i have no idea what is going on with the car :(
 
1 - 1 of 1 Posts
Top